Thorens TD201 & TD202

Twee nieuwe draaitafels


Sinds jaar en dag is de naam Thorens gekoppeld aan de productie van draaitafels van naam en faam. We stellen bij Apollo.nl dat dit zonder twijfel, vermoedelijk deelt u deze mening als liefhebber, Pure muzikale nostalgie betreft.

In 1883 is het bedrijf opgericht door Hermann Thorens en stevent dit analoge topmerk op het 150-jarig jubileum af. De eerste sporen heeft het bedrijf verdiend met de productie van muziekdozen en vanaf 1906 produceerde het hoorngrammofoons.

In haar rijke geschiedenis zitten vele klassiekers zoals de wereldberoemde TD160. Anno 2017 is de lijn opgebouwd uit een serie met houten chassis, een serie met acryl chassis en een aantal high-end modellen met subchassis.

Thorens TD 201 

Twee nieuwe draaitafels van dit gerenommeerde merk, Thorens TD 201 en TD 202, werden in Duitsland op de Westdeutsche Hifitage 2018 voor het eerst gepresenteerd aan de consument. De draaitafels worden geleverd met een voorgemonteerd element. Leverbaar vanaf eind november 2018,

De TD 201 draaitafel (zie ook de afbeeldingengalerij hierboven) wordt geleverd met een soepel lopende riemaandrijving en een aluminium draaiplateau met rubberen mat. De toonarm is van het type TP 71 en heeft een afneembare headshell met voorgeconfigureerde AT 3600-cartridge.

Thorens TD 202 Voorkant

Thorens TD-202 (Incl. USB uitgang)

De nieuwe TD 202 voltooit de nieuwe reeks plug-and-play draaitafels. Vergeleken met zijn kleinere broer de TD 201 wordt hij geleverd met een zwaarder uitgevoerde plint en een element van Audio Technica, type AT 95E. De ingebouwde phonotrap bevat een extra AD-converter met een usb-uitgang.

De vinylplaat kan daarom automatisch gedigitaliseerd worden en de bestanden kunnen op een computer worden opgeslagen met behulp van verschillende soorten opnamesoftware die kan worden gedownload van internet.


Uitvoeringen en prijzen

Bekijk Thorens TD 201 op Apollo.nl 

Bekijk Thorens TD 202 op Apollo.nl 

TD 201 en TD 202 is verkrijgbaar in de uitvoering Piano Zwart Hoogglans. De TD 202 is ook verkrijgbaar in de kleur Wit Hoogglans.

Volg en like Apollo 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *