Terugblik op IFA Berlin

2018

Het is alweer een tijd geleden dat we met het hele team van Apollo.nl en Apollo Almere (onze winkel) zijn afgereisd naar Berlijn voor de IFA, consumenten elektronica beurs waar ieder jaar de nieuwste producten worden aangekondigd en gedemonstreerd.

Ook dit jaar heeft ieder merk zoveel nieuwe producten en concepten laten zien, dat je soms werkelijk door de bomen het bos niet meer ziet.

Aan het einde van 2018 een terugblik hier op ApolloBlog. Om het een beetje overzichtelijk te maken, hebben wij een top 5 opgesteld. De 5 concepten die ons het meest hebben aangesproken en die volgens ons het meest vernieuwend zijn.

We frissen het geheugen (ook die van ons) nog eens op en hier lees je meer over onze ervaringen in september van 2018.

Yamaha. Wanneer je denkt aan vinyl ofwel platenspelers, dan denk je aan retro, old school en analoog. Iets waar je zeker niet aan denkt, is draadloos muziek streamen.

Yamaha denkt daar anders over.

Met de nieuwe Yamaha MusicCast Vinyl 500 kun je originele platen afspelen en streamen naar een van je MusicCast apparaten in de buurt.

Maar platen is niet het enige dat je ermee af kunt spelen, je kunt de platenspeler ook aansluiten op een receiver zonder MusicCast functionaliteiten om de receiver in je MusicCast netwerk te integreren


Verschillende merken kwamen dit jaar met een 8K televisie, een televisie met 8x de resolutie van Full HD of twee keer zoveel pixels als 4K televisies.

Samsung kwam met een QLED 8K tv, er zijn LED 8K televisies.

LG was (wederom) de eerste die de innovatie toevoegt aan OLED televisies. Het topmodel van LG, de wallpaper OLED televisie is daarom in de 8K resolutie uitgebracht worden.

De afgelopen jaren hebben we gezien dat films al vrij snel op 4K resolutie werden uitgebracht, dus dat zal met 8K televisies al vrij snel ook in films volgen.


Iedereen zal er wel eens problemen mee gehad hebben en sommigen hebben er vrijwel iedere keer last van als ze hun was proberen te drogen. De droger meldt dat de was droog is, maar de helft is nog vochtig of zelfs nog doorweekt.

AEG. Dat komt doordat wasdrogers alleen registreren hoe droog de kledingstukken zijn die langs de rand komen.

De kledingstukken die in het midden van de droger blijven, worden dan dus niet geregistreerd, maar drogen ook minder snel. AEG heeft een nieuwe 3D technologie ontwikkeld.

Daarmee kan de droger registreren of er in de droger nog kledingstukken vochtig zijn en het droogproces daarop aanpassen.


Sony heeft twee jaar geleden een volledig nieuw concept gecreëerd. Een televisie die door de trilling van de televisie geluid produceert, waardoor het geluid daadwerkelijk uit de televisie komt.

De voet van de televisie fungeerde daarbij als subwoofer. Om deze televisie nog beter te integreren in een home cinema opstelling, heeft Sony een nieuw model ontwikkeld met een center speaker aansluiting.

Normaal komt het stemgeluid van acteurs van een film uit de center speaker die boven of onder de televisie staat. Zonder center speaker, komt het stemgeluid zelfs van de zijkanten. Tot nu toe kwam het geluid in ieder geval nooit daadwerkelijk van de persoon die sprak. De center speaker aansluiting in de televisie maakt dat eindelijk wel mogelijk: echt surround geluid.


Philips is voor zijn ambilight televisies een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde audiomerk Bowers & Wilkins.

In samenwerking met Bowers & Wilkins hebben ze een nieuwe Ambilight serie ontwikkeld met een Soundbar onder de televisie die de geluidservaring van de televisie naar een hoger level brengen.


Op de IFA in Berlijn waren dit de onderwerpen die ons hebben aangesproken en het meest zijn bijgebleven. Mochten we u niet meer spreken of tegenkomen in onze winkel aan de Korte Promenade 5 in Almere stad dan wensen we u alvast fijne feestdagen en een gezond 2019!

Volg en like Apollo 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *