KEF R Serie

THE ONLY THING TO REMAIN THE SAME,

IS THE NAME

De KEF R Serie is geheel opnieuw ontworpen. Tientallen jaren aan ervaring en onze tomeloze passie voor muziek komen in de nieuwe R Series samen. Deze serie combineert innovaties vanuit de Reference Series met nieuwe technologieën op maat. Zo levert de nieuwe R Series meer detail, een levendiger weergave en diepte. Elk onderdeel van de nieuwe KEF R Series is nauwkeurig ontworpen, zodat u kunt luisteren naar muziek met alle emotionele nuances van de oorspronkelijke opname.

De R Serie

De R-Series biedt de keuze uit drie vloerstaande luidsprekers, een op een stand te plaatsen compact model en bijpassende thuistheatermodellen. Elke luidspreker biedt de beste weergave die KEF ooit in deze categorie heeft gebouwd, ongeacht de afmetingen van de kamer- of systeemconfiguratie. Het maakt niet uit welk model u uit de R-serie kiest, u zult uw muziek- en filmverzameling opnieuw ontdekken.

R STARTS WITH REFERENCE

De maatstaf waaraan alle KEF-luidsprekers worden beoordeeld, de Reference Series, is de thuisbasis van baanbrekende technologische innovatie. Deze innovaties zijn ontstaan uit zorgvuldige, creatieve research en ontwikkelingen, uitgevoerd door de allerbeste engineers op dit gebied. Innovatie einidgt echter niet bij Reference. De nieuwe R Series plukt de vruchten van vele technologieen, materialen en ontwikkelingen die zijn toegepast in de Reference Series.

FEEL THE MUSIC

Als u de wereld eventjes wilt vergeten en uzelf wilt verliezen in geluid, dan brengt de R Series dat. Bij KEF duurde de zoektocht naar het ontwikkelen van de perfecte luidspreker ruim een halve eeuw. We willen, net als u, de muziek niet alleen horen; we willen de muziek beleven, in de muziek kruipen en er zelf deel van uitmaken.

SOUND IS THE REAL STORY

In de filmwereld kunnen de beste geluidsengineers continu de mooiste klankpatronen bouwen. Met de nieuwe R Series haalt u het beste uit films, met een natuurlijk, constante weergave, welke essentieel is voor een fenomenale beleving van surround sound.

KEF R SERIES – SOUND IS THE REAL STORY

KEF maakt een reeks bijpassende subwoofers voor de R Series voor een krachtige en beheerste bas.

Uni-Q

Door de tweeter in het akoestisch middelpunt van de midrange conus te plaatsen, komt het akoestische ideaal van een single point source een stuk dichterbij. De nieuwe R Series beschikt over een nieuwe twaalfde-generatie versie van de met KEF’s in-house simulatie- en analysetools ontworpen Uni-Q. KEF’s engineers zijn erin geslaagd om kleuringen drastisch te verminderen door de resonantie in de minutieuze ruimtes tussen de afzonderlijke elementen van de Uni-Q te reduceren. Het resulterende geluid is puurder, nauwkeuriger en zorgt voor een veel geloofwaardiger stereobeeld.

KEF R SERIES – SHADOW FLARE

Afkomstig van de Reference Series; de Shadow Flare is een innovatieve manier om schadelijke diffractie van de behuizing voor delicate hoge frequenties te verminderen. Shadow Flare is een zorgvuldig geprofileerd overgangsoppervlak waardoor het waveguide-effect van Uni-Q wordt verruimt. De tweeter wordt niet langer gehinderd door de zichtlijn van de kastranden, wat zorgt voor een ‘schaduwgebied’ waar de kans op diffractie het hoogst is. Het resultaat is aanzienlijk betere en fijnere details, vooral in de subtiele nuances van getokkelde snaren en andere percussiegeluiden.

LOW FREQUENCY DRIVERS

De bas legt de basis voor muziek; alles is hierop gebouwd en een optimale laagweergave is een essentiële bouwsteen voor zuiver geluid. De basdrivers van de R Series bestaan uit een tweedelige structuur, waarbij een shallow oppervlakkige laag van aluminium bovenop een papieren conus rust. Deze enorme stijfheid, gecombineerd met de unieke geometrie van de conus, zorgt voor een pure, pompende beweging voor zowel punch en tempo. Voor een nauwkeurige afstemming van deze krachtige driver heeft KEF ook het magneetsysteem geheel opnieuw ontworpen voor een gelijkmatiger magnetisch veld. Het uiteindelijke resultaat is nóg indrukwekkender en daadkrachtiger.

CABINET BRACING

Een stevige basis is onmisbaar voor een goede klank. De nieuwe R Series is uitgerust met constrained layer damping. Dit systeem maakt gebruik van inwendige beugels met een ‘lossy’ interface, en is uiterst effectief in het wegnemen van ongewenste trillingen die anders het geluid en de muziek op kunstmatige wijze zouden veranderen.

FLEXIBLE PORT TECHNOLOGY

Het poortontwerp is van groot belang voor het produceren van een diep, helder laag. De poorten in de R Series beschikken over innovatieve, flexibele wanden. Met computational fluid dynamics worden de flare en het profiel van elke poort berekend om turbulentie tegen te gaan. De flexibele poortwanden voorkomen dat lengte resonanties het middengebied kleuren.

BEAUTIFUL BY DESIGN

Een prachtig ontwerp is tijdloos. De productontwerpers van KEF willen ogenschijnlijk eenvoudige, elegante luidsprekers creëren. Vorm volgt echter de functie. De R Series wordt gedreven door akoestiek, en alle zichtbare bevestigingen zijn op kunstzinnige wijze verborgen. De luisteraar ziet enkel een prachtig en eenvoudig uiterlijk.

Thuis in zowel traditionele en moderne interieurs; de R Series is verkrijgbaar in twee uiterst elegante white- of black gloss-afwerkingen, alsook in klassiek Walnut fineer. KEF’s ton-sur-ton-ontwerp biedt een gericht kleurenpalet, zodat de R Series naadloos in verschillende interieuren past.

MICROFIBRE GRILLES

De R Series is dusdanig gecreëerd om zonder grilles optimaal te presteren. Dit microvezelontwerp is een primeur voor KEF en heeft geleid tot een ontwerp dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook geen hoorbare invloed heeft op de geluidsprestatie. Alle grilles worden met de hand vervaardigd en geperst middels verhitting onder druk van dertien lagen composietmateriaal. De grilles passen bij de ton-sur-ton-benadering: grijs voor de behuizing in white, bruin voor walnut, en zwart voor black. De randen van de grilles worden op een verfijnde manier manier gepolijst.. Het gehele effect lijkt wel suède-achtig.

Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan)
KEF gevestigd (Begin 60’er jaren) op het terrein van Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan)

OVER KEF

Het bedrijf werd in 1961 opgericht door Raymond Cooke OBE (1925–1995). Het hoofdkantoor was eerst gevestigd in een nissenhut op het terrein van Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan) – een metaalverwerkend bedrijf aan de oevers van de Medway rivier, nabij Maidstone in Kent.

Cooke, een voormalig BBC Electrical Engineer, wilde graag met nieuwe materialen en technologieën experimenteren voor het creëren van producten met superieure akoestische kwaliteit, die opnamen even natuurlijk kon weergeven als de oorspronkelijke uitvoering.

Vanaf het begin was de baanbrekende creativiteit van KEF luidsprekers onbetwistbaar, en audiofielen wereldwijd hebben al enige decennia bewondering voor KEF’s innovatieve en hoogwaardige luidsprekers.

UW PERSOONLIJK DEAL BIJ APOLLO?

Wenst u een bepaalde combinatie van producten of wilt u bijvoorbeeld iets inruilen? Lees hier direct verder over uw persoonlijke deal.

APOLLO, AL MEER DAN 30 JAAR HET VERTROUWDE ADRES VOOR HIFI

Ook voor de R serie van KEF bent u bij Apollo aan het juiste adres. Al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres voor Foto, Film, Hifi, pasfoto’s, witgoed, TV en meer. U bestelt bij ons 24 uur per dag veilig online maar u kunt vanzelfsprekend ook altijd bij ons langskomen in het gezellige centrum van Almere-stad aan de Korte Promenade 5.

BEKIJK KEF R SERIE ONLINE

Bekijk de modellen van de KEF R Serie direct hier en bezoek Apollo.nl

Volg en like Apollo 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *