Nieuws van CES 2019: Technics introduceert twee nieuwe directdrive-draaitafels

SL-1210MK7, die voortborduurt op de iconische Technics SL-1200 uit 1972, en de SL-1500C Premium Class

Las Vegas in de Verenigde Staten van America is de plaats in de wereld waar ten tijde van dit schrijven de Consumer Electronics Show (CES) gaande is. De locatie waar alle merken vol trots hun nieuwe producten of technologieën introduceren of aankondigen. 

Het is natuurlijk onmogelijk alles te melden op deze blog, ApolloBlog.nl bespreekt de spreekwoordelijke krenten uit de pap en maakt een selectie voor u.

Panasonic heeft op de CES in Las Vegas twee nieuwe directdrive-draaitafels van zijn submerk Technics voorgesteld. Het gaat om de SL-1210MK7, die voortborduurt op de iconische Technics SL-1200 uit 1972, en de SL-1500C Premium Class.

De zwarte SL-1210MK7 heeft hetzelfde ontwerp als de eerdere modellen in dezelfde serie, maar beschikt over een nieuw ontwikkelde, kernloze directdrive-motor. Die moet een einde maken aan onregelmatigheden in de rotatie die bij deze systemen kunnen optreden, een verschijnsel dat bekend staat als cogging. Door de ijzeren kern uit de stator te verwijderen, heeft Panasonic naar eigen zeggen de belangrijkste oorzaak van cogging weggenomen. Het model biedt ook enkele nieuwe dj-functies, zoals Reverse Play. Als de snelheidsknop en start-stopknop tegelijk worden ingedrukt, draait de draaischijf achteruit, wat dj’s meer creatieve mogelijkheden geeft. Verder heeft de gebruiker keuze uit blauwe en rode ledverlichting.

Panasonic noemt de SL-1210MK7 ‘de eerste nieuwe standaard dj-draaitafel in negen jaar’. De originele Technics SL-1200 debuteerde in 1972 en werd al snel de gedroomde platenspeler voor radio- en club-dj’s. De productie viel stil in 2010, maar werd door de hernieuwde interesse in vinyl in 2016 hervat.

Op de CES onthulde Panasonic ook de Technics SL-1500C Premium Class, een draaitafel voor een breder publiek van vinylliefhebbers. Belangrijkste kenmerken zijn de kernloze directdrive-motor en de gevoelige toonarm met een hoogwaardig Ortofon 2M Red-element. Om het afspelen van platen te vereenvoudigen, kan de ingebouwde phono-equalizer verbinding maken met audioapparaten zonder phono-ingangsklemmen. Prijzen van de toestellen zijn nog niet bekendgemaakt.

Technics platenspelers
Technics platenspelers

Bron van dit artikel is Tweakers

Lees hier meer CES2019 nieuws op Tweakers.net

Volg en like Apollo 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *