Philips OLED TV

OLED 903

Op de IFA-beurs in Berlijn is Philips OLED+ 903 gepresenteerd. Voorzien van een geïntegreerde soundbar en deze OLED TV ondersteunt de mede door Samsung ontwikkelde hdr-standaard hdr10+. De fabrikant toonde ook de al beschikbare Philips OLED 803 (zie onder).

De Philips OLED+ 903 is beschikbaar in een 55″- en een 65″-variant en is voorzien van een geïntegreerde soundbar, ontwikkeld samen met Bowers & Wilkins.

Philips OLED 903

 

Het totale vermogen van de soundbar is 50W. Ook zijn speakers van dit audiobedrijf geïntegreerd, inclusief een basluidspreker en twee naar voren gerichte tweeters. Naast DTS-HD en wordt onder meer ook Dolby Atmos ondersteund.

Volgens Philips levert OLE903 10 procent meer lichtopbrengst in vergelijking met eerdere modellen. We zijn geïnformeerd dat Philips in de OLED+ 903 een nieuw oled-paneel uit 2018 gebruikt. Hierdoor kan de hogere maximale helderheid worden gehaald. Naast hdr10+ worden ook hdr10 en hlg ondersteund, maar dat geldt niet voor Dolby Vision, de tegenhanger van hdr10+.

Op deze OLED TV worden beelden aangestuurd door de tweede generatie van de P5-beeldprocessor. Er wordt een speciaal algoritme ingezet om bij beelden in standard dynamic range te laten lijken alsof het om hdr-beelden gaat. Hierdoor worden sdr beelden getoond die anders verloren zouden gaan.

De OLED+ 903 draait op Android TV, net als eerdere Philips-tv’s, waarvan bij de release versie Android N beschikbaar was. Een update naar Android O is compatible met de in de tv ingebouwde stemassistenten Google Assistant en Amazon Alexa.

 

OLED 803

Ook heeft Philips een oled-tv op de markt gebracht die wat de specificaties betreft grotendeels gelijk is aan de Philips OLED+ 903. De Philips OLED 803 mist de ingebouwde soundbar, maar produceert volgens Philips wel beter geluid dan de 55POS9002-oled-tv.

Q
Philips 803

Philips OLED 803 beschikt over de 2e generatie van de P5 processor en ondersteunt dezelfde hdr-formaten. Ook deze televisie is uitgekomen met Android N en bevat de twee stemassistenten van Google en Amazon, die beschikbaar komen als Android O op TV is geupdate.

net als de duurdere OLED+ 903 haalt Philips OLED 803 een maximale helderheid van 1000cd/m². Hetzelfde oled-paneel dat in OLED+ 903 zit.

Beide nieuwe oled-tv’s hebben een strakke minimalistische vormgeving, met erg dunne schermranden en twee smalle, horizontale poten die loodrecht op het scherm zijn gemonteerd en eventueel kunnen worden verwijderd.

De twee Philips tv’s zijn verder (natuurlijk?) voorzien van driezijdig Ambilight-systeem en krijgen twee verschillende afstandsbedieningen. Een kleine vierkante, staafvormige smartremote, bedoeld voor gebruik van Google Assistant. De tweede remote is een standaardafstandbediening die over infrarood beschikt en op de achterkant een toetsenbordje heeft.

Bekijk Philips OLED903 hier

Bekijk Philips OLED803 hier

 


Volg en like Apollo 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *